История на ловно – рибарско сдружение „МИДЖУР“

Ловно – рибарско сдружение „МИДЖУР“ с.Чупрене е регистрирано по Закона за Юридическите лица с нестопанска цел през 2001 год.като самостоятелно сдружение по Закона за лова опазване на дивеча  . Дружините , които членуват в състава на сдружението са : Чупрене,Върбово,Горни лом,Долни лом,Средогрив,Репляна,Търговище,Проопопинци и Боровица.

През 2004 год след дълги процедури се присъединяват и дружините Орешец , Яньовец , Скомля , Воднянци,Карбинци и Медовница .

След настъпили промени в Закона за лова и опазване на дивеча бе необходимо ЛРС-Миджур да бъде член на НЛРС-СЛРБ. Тогава съседното малко Ловно сдружение “ Ведерник“ се вля в ЛРС-Миджур с двете си дружини : Чифлици – Пролазница и Праужда след което подаде документи за приемане на сдружението в Националната организация .

От 2009 год . Ловно -рибарско сдружение “ Миджур“ с.Чупрене е прието като пълноправен член в Национално ловно – рибарско сдружение – Съюза на ловците и риболовците в България .

По случай приемането на ЛРС-Миджур всяка година седмицата преди откриване груповият лов на дива свиня се прави курбан и молебен за по голяма слука през сезона и без нелепи инциденти по време на ловните излети .

Вашият коментар